SKRS en De Keerkring versterken samenwerking tussen opvang en onderwijs

11-07-2024

SCHAGEN, 11 juli – Vanaf september opent SKRS Kinderopvang een nieuwe locatie in Schagen, namelijk een peuteropvang groep in basisschool De Keerkring (https://www.keerkring-schagen.nl/tp-390-2/de%20keerkring). Deze samenwerking met De Keerkring markeert de eerste stap naar het vormen van een Jenaplan Kindcentrum (JKC). Het JKC biedt onderwijs, opvang en ontwikkeling aan kinderen van 0 tot 13 jaar.  

 

Mascha de Wit, directeur-bestuurder van SKRS, spreekt met trots over deze ontwikkeling: ”We zijn enorm verheugd dat we wederom een nieuwe locatie mogen toevoegen aan onze opvang. Deze samenwerking met basisschool De Keerkring biedt ons een geweldige kans om de doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs te versterken. Het JKC heeft als doel ervoor te zorgen dat opvang en onderwijs zoveel mogelijk op elkaar aansluiten, wat positief bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Het wordt een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en ontwikkelen.” 

 

De keuze voor samenwerking met SKRS door basisschool De Keerkring is een belangrijke stap in het realiseren van het JKC. ”We starten nu eerst een peuteropvang groep,” legt De Wit uit. ”Met de intentie om hier op termijn een (verticale) kinderdagverblijfgroep van te maken.” 

 

De komende weken zal SKRS alles op alles zetten om de nieuwe locatie per september operationeel te krijgen. ”We kijken ernaar uit om de deuren van onze nieuwe groep te openen en de samenwerking met school nog verder te ontwikkelen” aldus de Wit. 

 

Meer informatie of aanmelden voor peuteropvang De Keerkring.  (https://www.skrs.nl/pg-165-7-140464/pagina/dekeerkring.html)

Feest! Feest!