SKRS opent peuteropvang in Aloysiusschool!

11-10-2024

Schagen, vrijdag 11 oktober – Per januari 2025 opent SKRS Kinderopvang, naast de huidige bso, een nieuwe peuteropvanggroep in de Aloysiusschool! Deze nieuwe groep biedt opvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Met de komst van de peuteropvang, genaamd De Triangel (https://www.skrs.nl/pg-165-7-140710/pagina/detriangel.html), verstevigen SKRS en de Aloysiusschool hun samenwerking en bieden zij kinderen een vloeiende overgang van peuteropvang naar basisonderwijs. 

 

Versterking van de doorgaande leerlijn 

Door de opening van peuteropvang De Triangel wordt de doorgaande leerlijn tussen opvang en onderwijs verder versterkt, wat volgens Mascha de Wit, directeur-bestuurder van SKRS (http://www.skrs.nl), voordelen biedt voor de ontwikkeling van jonge kinderen. “We weten dat een soepele overgang van peuteropvang naar de basisschool onder andere bijdraagt aan het zelfvertrouwen en welbevinden van kinderen. Door peuters in dezelfde vertrouwde omgeving te laten wennen aan het dagritme en de structuur van de school, wordt deze overstap minder spannend en voelen kinderen zich al thuis wanneer ze in groep 1 beginnen.” 

 

De peuteropvang is 4 uur per ochtend en gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen door middel van spel en interactie met leeftijdsgenootjes. Buitenspelen, thematische activiteiten, vrij spel en het broodmoment zijn vaste onderdelen van het ochtendprogramma. 

 

Een gedeelde visie op ontwikkeling 

De directie van de Aloysiusschool (https://www.aloysiusschagen.nl/pg-28243-7-84840/pagina/welkom.html) is enthousiast over de komst van de peutergroep. Marielle Sprenkeling-Rood, directeur van de Aloysiusschool, benadrukt de voordelen van de samenwerking met SKRS: “Het zorgt, naast de voordelen voor de kinderen, ook voor een nauwere samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Waarbij we gezamenlijk nog meer kunnen kijken naar wat het kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. We bouwen door deze uitbreiding samen verder aan een leeromgeving waarin kinderen van jongs af aan gestimuleerd worden om de wereld te ontdekken, zowel binnen als buiten het klaslokaal.” 

 

Opgroeien in een vertrouwde omgeving 

Peuteropvang De Triangel krijgt een plek in de groepsruimte van bso De Buizenberg, waar de peuters in de ochtend worden opgevangen en ’s middags de kinderen van de bso. “De ervaring leert dat het combineren van peuteropvang en bso in één ruimte zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen,” zegt De Wit. 

 

Aanmelden en meer informatie 

Ouders die geïnteresseerd zijn in peuteropvang De Triangel (https://www.skrs.nl/pg-165-7-140710/pagina/detriangel.html) kunnen hun kinderen vanaf nu aanmelden via de website van SKRS

 

Foto-22 Foto-22